Під Радою учасники акції протесту напали на нардепа Барну

Під Радою учасники акції протесту напали на нардепа Барну
Нардеп Олег Барна

Мітингувальники обурилися, що Барнка залишає будівлю парламенту

Мітингувальники біля Верховної Ради напали на народного депутата від Блоку Петра Порошенка Олега Барну. Це відбулося в момент, коли депутат намагався пройти крізь натовп учасників акції протесту на площі Конституції.

Деякі учасники акції почали кидати у Барну різними предметами та штовхати. Дехто з мітингувальників обурювався, що депутат залишає будівлю парламенту.

При цьому екс-глава Одеської ОДА, лідер партії «Рух нових сил» Михайло Саакашвілі, який проходив повз, почав разом зі своїми охоронцями захищати депутата від нападників.

Після штовханини в інцидент втрутилися працівники поліції, які оточили Барну та вивели з натовпу. 

Як повідомляв «Главком», на перетині вулиць Грушевського і Садової сталися сутички між учасниками акції протесту і правоохоронцями.

Після цього учасники акції протесту почали встановлювати намети біля будівлі Верховної Ради

Масові протести, які майже місяць готували «Рух нових сил», «Самопоміч», «Громадянська позиція», «Свобода», «Національний корпус», «Громадський контроль», «Демальянс», Автомайдан, громадські організації «Чесно», «Реанімаційний пакет реформ» та інші, виявилися не таким вже й масовими.

За попередніми оцінками, на вулиці вийшло не більше 5 тисяч осіб, в той час як правоохоронців, візуально здавалось, було десь стільки ж – влада аж занадто перестрахувалася.

В урядовий квартал з самого ранку пройти можна було тільки через рамки металошукачів, а ближче до початку засідання Ради її оточили колони Нацгвардії і поліції, бо серед організаторів протесту лунали ідеї блокувати або навіть штурмувати парламент, якщо їхні три вимоги не будуть виконані.

Нагадаємо, учасники акції вимагають внести до порядку денного ВР три питання – скасування депутатської недоторканості, створення Антикорупційного суду та зміни виборчого законодавства (пропорційна система з відкритими списками).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: