Протести в центрі Києва переросли в сутички: є постраждалі

Протести в центрі Києва переросли в сутички: є постраждалі
Сутички між протестувальниками та правоохоронцями
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

В результаті сутичок є постраждалі з обох сторін

На перетині вулиць Грушевського і Садової сталися сутички між учасниками акції протесту і правоохоронцями.

Як повідомляє кореспондент «Главкома», частина мітингувальників від Верховної Ради вирушила до Адміністрації президента, але була зупинена правоохоронцями.

Нацгвардійці застосували газові балончики після спроб активістів прорвати кордон силовиків.

В результаті сутичок є постраждалі з обох сторін.

Як повідомляв «Главком», масові протести, які майже місяць готували «Рух нових сил», «Самопоміч», «Громадянська позиція», «Свобода», «Національний корпус», «Громадський контроль», «Демальянс», Автомайдан, громадські організації «Чесно», «Реанімаційний пакет реформ» та інші, виявилися не таким вже й масовими.

За попередніми оцінками, на вулиці вийшло не більше 5 тисяч осіб, в той час як правоохоронців, візуально здавалось, було десь стільки ж – влада аж занадто перестрахувалася.

В урядовий квартал з самого ранку пройти можна було тільки через рамки металошукачів, а ближче до початку засідання Ради її оточили колони Нацгвардії і поліції, бо серед організаторів протесту лунали ідеї блокувати або навіть штурмувати парламент, якщо їхні три вимоги не будуть виконані.

Нагадаємо, учасники акції вимагають внести до порядку денного ВР три питання – скасування депутатської недоторканості, створення Антикорупційного суду та зміни виборчого законодавства (пропорційна система з відкритими списками).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: