Підвищувати тарифи на «Укрзалізниці» можна лише після перемоги над корупцією - нардеп

Підвищувати тарифи на «Укрзалізниці» можна лише після перемоги над корупцією - нардеп
Народний депутат Володимир Гусак

За останні три роки «Укрзалізниця» додатково отримала 20 млрд грн і тепер НАБУ не може їх знайти, зазначив парламентарій

Нове керівництво «Укрзалізниці» заявило про намір підняти тарифи на вантажні перевезення одразу на 22%, що боляче вдарить по всіх вантажовідправниках. Народний депутат Володимир Гусак вважає, що це неправильний підхід, адже спочатку потрібно побороти корупцію на підприємстві, пише «Сегодня».

«Починати треба з програми підвищення операційної ефективності і запобігання корупції в самій «Укрзалізниці», а також зі звіту про те, куди поділися гроші від попередніх підвищень тарифів», - сказав він в ефірі інформаційної програми «Сьогодні» на телеканалі «Україна».

Гусак нагадав, що за останні три роки за рахунок великого підвищення тарифів в 2015-2016 роках УЗ додатково отримала 20 млрд грн, «і зараз ці гроші шукає НАБУ і не все може знайти».

«Тільки після того, як ми побачимо комплексні заходи щодо запобігання корупції, щодо поліпшення ефективності УЗ, можна починати обговорювати підвищення тарифів. Тому що зараз немає впевненості, що ці гроші будуть використані за призначенням», - підкреслив він.

На думку нардепа, Войцех Балчун був відправлений у відставку з посади глави УЗ саме тому, що він не пов'язував своє життя з Україною і виявився не готовий зробити «Укрзалізницю» успішною.

«Його відставка ще раз підтвердила, що практика призначення іноземців - людей, які не пов'язують своє життя з Україною - на високі посади, не приносить результату. Прориву не сталося», - додав Гусак.

Нагадаємо, 9 серпня Кабінет міністрів звільнив Войцеха Балчуна з посади глави «Укрзалізниці» і призначив виконувачем обов'язків керівника підприємства заступника міністра інфраструктури Євгена Кравцова.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман перед новим керівництвом «Укрзалізниці» поставив завдання розібратися в системі розподілу вантажних вагонів і ліквідувати корупційну складову в цьому процесі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: