Пілот, що посадив розбомблений градом літак: «Серед пасажирів була паніка»

Пілот, що посадив розбомблений градом літак: «Серед пасажирів була паніка»
Акопов просить не називати його героєм
Фото: fakty.ua

Льотчик Александр Акопов, що посадив розбомблений градом літак, розповів подробиці інциденту

Пілот Александр Акопов, який 27 липня в надзвичайно складних погодних умовах врятував життя 121 пасажира та 6 членів екіпажу, розповів про подробиці інциденту. Зокрема, в коментарі газеті «Факти» льотчик пояснив, чому аеропорт випустив літак.

«У той момент, коли ми злітали, погода була цілком нормальною, - розповів Акопов. - Хоча до цього був штормовий дощ і град. Але потім погода нормалізувалася. Переді мною злітали інші літаки. Коли ми вже піднялися на чотири тисячі футів (1219 кілометрів. – ред.), потрапили в грозову хмарність, яка не була визначена локатором».

За його словами, йому важко коментувати слова пасажирів, що розмір граду, який почав бити по літаку, був з куряче яйце, адже «перебуваючи в літаку, визначити розмір граду неможливо».

«Ми весь час були на зв'язку з провідниками - вони передавали, що серед пасажирів була паніка», - зауважив він, додавши, що сам теж відчув переляк.

«Звичайно, був переляк. Але у мене не було часу на те, щоб боятися. Потрібно було щось робити. Я розумів, що потрібно негайно посадити літак. Ви бачили на відео, як його розвертало? Далі ми б уже нікуди не полетіли ... У мене 31 рік стажу, все-таки є досвід. Другий пілот - великий молодець, спрацював дуже добре. В результаті посадка була, як кажуть, much better than expected - все пройшло навіть краще, ніж ми очікували. Всі живі, ніхто не постраждав. Це найголовніше. Кажуть, пасажири аплодували, але я в той момент цього не чув», - розповів Акопов.

Льотчик додав, що просить не називати його героєм, адже він «просто виконував свою роботу».

Нагадаємо, 27 липня українські пілоти, які керували літаком турецької компанії Atlasglobal, мужньо впоралися з величезним градом і посадили лайнер.

29 липня президент України Петро Порошенко відзначив орденом «За мужність» Олександра Акопова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: