Після отруєння суші в Києві перевірять заклади громадського харчування
Суші в мережі «Євразія»
Моніторинг закладів харчування розпочнеться 1 липня
Після масового отруєння в столичному «Суші Ленд Євразія» фахівці Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів вирішили провести моніторинг закладів громадського харчування Києва.
Про це 112.ua повідомив заступник начальника Держпродспоживслужби у Києві Олександр Овчаренко.
Моніторинг розпочнеться завтра, 1 липня. Попередні результати, за словами Овчаренка, можуть бути в понеділок, 3 липня.
«Будемо проводити роз'яснювальну роботу і обстеження з метою моніторингу. Якщо допустять до об'єкта, будемо проводити заходи. Якщо ні, то ми цю інформацію оприлюднимо для громадськості (які заклади не дозволили провести у них перевірки, - ред.)», - сказав чиновник.
Перевірятися будуть не тільки рибні ресторани, а й піцерії та інші заклади.
Овчаренко також повідомив, що кількість постраждалих, які звернулися за лікуванням після вживання суші, зросла до 29.
Нагадаємо, станом на 29 червня кількість людей, які постраждали в результаті спалаху кишкової інфекції в закладі громадського харчування компанії «Суші Ленд Євразія» в Шевченківському районі Києва, становила 24 особи.
Коментарі — 0