Після ухвалення закону щодо Донбасу має бути указ про застосування армії - Турчинов

Після ухвалення закону щодо Донбасу має бути указ про застосування армії - Турчинов
Секретар РНБО Олександр Турчинов

президентський законопроект передбачає побудову військової вертикалі, коли об'єднаний штаб Збройних сил буде координувати діяльність усіх сил і структур

У разі ухвалення Верховною Радою законопроекту щодо забезпечення державного суверенітету на Донбасі наступним кроком президента має стати указ про застосування Збройних сил для визволення окупованих територій.

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов, відповідаючи на запитання журналістів про можливі кроки влади після ухвалення як проекту закону №7163 «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях».

«Президент разом з підписанням цього закону має підписати указ щодо застосування Збройних сил України для захисту України і для визволення окупованих територій. Тому це має бути перший важливий крок», - сказав Турчинов.

Він зауважив, що президентський законопроект передбачає побудову військової вертикалі, коли об'єднаний штаб Збройних сил буде координувати діяльність усіх сил і структур.

«Також він (штаб. - Ред.) буде координувати діяльність цивільно-військових і військових адміністрацій у випадку, коли вони будуть створені. Тобто, всі завдання щодо захисту країни, щодо боротьби з ворогом, з диверсантами, з терористами - це буде сконцентровано у військовій вертикалі. Побудова такої вертикалі - також одне із завдань, яке буде реалізовано з підписанням закону», - наголосив Турчинов.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада почала розгляд законопроектів щодо реінтеграції Донбасу.

Але на засіданні сталася сутичка, після якої голова ВР Андрій Парубій оголосив перерву в засіданні Ради і покликав у свій кабінет на нараду лідерів фракцій.

Пізніше, о 18-й годині, Парубій закрив засідання Ради. Він також повідомив, що на нараді лідерів фракцій домовилися вилучити із законопроектів щодо Донбасу згадки про Мінські угоди.

Раніше стало відомо, що Комітет Ради підтримав законопроект Порошенка щодо Донбасу.

Сьогодні, 5 жовтня, Порошенко повернув на розгляд Верховної ради законопроект №7164 з поправкою про продовження дії особливого статусу Донбасу. 

До проекту закону додали третій пункт про особливий статус окремих районів Донбасу, який продовжать виключно після виконання всіх умов, викладених у статті 10 нового закону, зокрема у частині, що стосується виведення усіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків та найманців з території України.

Читайте також статтю: Як будуть повертати Донбас? Основні тези нового плану Порошенка

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: