Закони щодо Донбасу депутати сьогодні не розглядатимуть

Закони щодо Донбасу депутати сьогодні не розглядатимуть
Фото: pravda.com.ua

Депутати закінчили вечірнє засідання

Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив засідання 5 жовтня закритим. Про це він сказав з трибуни парламенту. «Ми продовжим розгляд цього законопроекту. Але сьогоднішє засідання я оголошую закритим. Я впевнений, що закон визнання Росії агресором ми ухвалимо», - сказав він.

Те саме підтвердив мітингувальникам під Радою депутат від «Свободи» Андрій Іллєнко. «Готуємось до наступних засідань», - зазначив він, передає кореспондент «Главкома».

Додамо, що протестувальники під Верховною Радою запалили фаєра та димові шашки, правоохоронці взяли їх у вузьке кільце.

.jpg_40Фото: Михайло Глуховський, «Главком»

За слова нардепа від «Самопомочі» Єгора Соболєва, продовження розгляду законопроектів про Донбас буде 17 жовтня. «Однак  нам потрібно бути пильними завтра, аби вони не домовилися», - сказав депутат.

111_03Фото: Михайло Глуховський, «Главком»

Нагадаємо, на засіданні планувався розгляд законопроекту про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей (реєстр. №7164) та проекту закону про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях (реєстр №7163).
Після сутички голова ВР Андрій Парубій оголосив перерву в засіданні Ради і покликав у свій кабінет на нараду лідерів фракцій.

Раніше стало відомо, що Комітет Ради підтримав законопроект Порошенка щодо Донбасу.

Сьогодні, 5 жовтня, Порошенко повернув на розгляд Верховної ради законопроект №7164 з поправкою про продовження дії особливого статусу Донбасу. 

До проекту закону додали третій пункт про особливий статус окремих районів Донбасу, який продовжать виключно після виконання всіх умов, викладених у статті 10 нового закону, зокрема у частині, що стосується виведення усіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків та найманців з території України.

Повідомлялося, що Порошенко особисто презентуватиме у Раді законопроект про реінтеграцію Донбасу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: