Північна Корея заперечила тортури померлого студента зі США

Північна Корея заперечила тортури померлого студента зі США
22-річний Вормбієр, якого Північна Корея повернула додому у стані коми, помер у себе вдома у штаті Огайо
Фото: AFP

Представник Пхеньяна заявив, що студент повернувся додому «у своєму нормальному стані здоров’я»

Уряд Північної Кореї заперечив жорстоке ставлення до нині померлого студента зі США Отто Вормбієра, якого раніше засудили до 15 років колонії у КНДР.

Про це повідомляє ВВС.

Представник Пхеньяна заявив, що студент повернувся додому «у своєму нормальному стані здоров’я». При чому раніше родина Вормбієра повідомила про те, що той впав у кому і в такому стані його доставили до США.

«Той факт, що Вормбієр раптово помер менш ніж за тиждень після його повернення в США у своєму нормальному стані здоров’я є для нас загадкою також», — сказали у КНДР.

Представник Північної Кореї додав, що звинувачення на адресу країни у тортурах студента «були безпідставними».

«Ті, хто немає жодного уявлення про те, як ми гуманно розглядали справу Вормбієра, осмілюються казати «погане ставлення» і «тортури», — сказав чиновник КНДР.

22-річний Вормбієр, якого Північна Корея повернула додому у стані коми, помер у себе вдома у штаті Огайо в понеділок, 19 червня.

Його затримали під час відвідин Пхеньяна у складі тургрупи, звинувативши в намаганні вкрасти пропагандистський плакат із закритого для відвідувачів службового приміщення готелю, і засудили до 15 років каторжних робіт. Такий вирок у США назвали несумірним із оголошеним порушенням. Після більш ніж 17 місяців ув’язнення Вормбієра врешті повернули 13 червня до США – у стані коми. Медичні обставини його стану і смерті наразі не ясні.

Президент США Дональд Трамп назвав смерть Отто Вормбієра «ганебною».

Перед цим американський сенатор Боб Коркер закликав Вашингтон розглянути можливість заборонити громадянам США відвідувати Північну Корею з огляду на небезпеку, яка на них там чекає.

Останнім часом чимало громадян США опинялися в ув’язненні в Північній Кореї. Найчастіше йшлося про християнських проповідників. Більшість затриманих американців також були корейського походження. В більшості випадків Пхеньян після засудження до тривалих термінів урешті відпускав американців, особливо коли Вашингтон був змушений приносити офіційні чи напівофіційні вибачення й коли за в’язнями приїжджали відомі американці, колишні високопосадовці США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: