Поліція встановила організатора вибуху біля дитсадка в Китаї

Поліція встановила організатора вибуху біля дитсадка в Китаї
Місце трагедії в Китаї

22-річний організатор вибуху загинув на місці

Вибух на території дитячого садка в китайській провінції Цзянсу, жертвами якого стали вісім людей, вчинив 22-річний місцевий житель. Про це повідомила поліція.

Організатор, якого поліція називає Сюй, загинув на місці. У його квартирі знайшли матеріали, що використовуються для виготовлення вибухового пристрою, а стіни були обписані словами «смерть».

За даними поліції, чоловік мав серйозні проблеми зі здоров'ям, через які він свого часу був змушений залишити навчання у школі. Однак на момент скоєння нападу він був працевлаштований.

Вибух пролунав у четвер біля воріт дитячого садка в районі Фенсянь (в східній провінції Цзянсу)  у час, коли батьки забирали дітей додому.

За останніми даними, в результаті вибуху загинули вісім людей, ще 65 були поранені, стан восьми з них оцінюють як дуже важкий.

Спочатку китайські ЗМІ повідомляли, що це міг бути вибух газу, але ця версія не підтвердилася.

Місцева влада стверджує, що серед постраждалих немає ні дітей, ні вихователів. Однак одразу після вибуху в соціальних мережах почали з'являтися фотографії, які, як стверджують користувачі, були зроблені на місці події.

На деяких опублікованих в соцмережах відео і фото видно, що на траві лежать поранені, зокрема,  діти й жінки.

За останні тижні це вже друга велика подія в Китаї, в якій постраждали діти. У травні 11 дітей загинули в результаті пожежі в автобусі.

Поліція з'ясувала, що автобус підпалив водій, який був обурений скороченням виплат за роботу в нічні зміни і перепрацювання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: