Активісти встановили біля будинку голови КС шибеницю. Перед цим сталися сутички з поліцією

Активісти встановили біля будинку голови КС шибеницю. Перед цим сталися сутички з поліцією
Учасники акцію закликають пропустити їх до будинку голови КСУ
Фото: Ярослава Жуковська/Громадське радіо

Активісти прорвалися до паркану будинку голови КСУ та встановили там імпровізовану шибеницю

До будинку голови КСУ Олександра Тупицького що у Василькові вирушило 40 машин, однак перщопочатково поліція заблокувала рух авто. Як повідомляє Громадське радіо, учасники закликали поліцію їх пропустити, між ними та правоохоронцями сталися поодинокі сутички.

Перед тим, як поїхати до будинку Тупицького, організатори (Автомайдан та Центр протидії корупції) закликали учасників дотримуватися протиепідемічних правил, адже Васильків перебуває у червоній зоні карантину. Також учасникам роздали українські прапори та стрічки, які можна почепити до автівки.

Активісти намагалися прорватися до будинку пішки. Згодом поліція та учасники автопробігу домовилися, що дві автівки проїдуть на 5 метрів, а люди розтягнуться біля паркану на відстані витягнутої руки. Поліція відійшла на 5 метрів і зупинилися.

Зрештою учасникам вдалося встановити шибеницю біля паркану. Пізніше її прибрали.

6739770-6Фото: ЦПК

7 листопада активісти влаштували акцію «Тупицький вали до Ростова». Учасники зібралися у центрі Києва біля стадіону «Динамо» імені Валерія Лобановського та поїхали до Василькова. 

Конституційний суд повідомив про скасування е-декларування 28 жовтня, після чого НАЗК оголосило про закриття реєстру електронних декларацій. Рішення КС спровокувало конституційну кризу, через скасування е-декларування Євросоюз допустив призупинення безвізу з Україною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: