Полковника Збройних сил України затримано на хабарі

Полковника Збройних сил України затримано на хабарі
Предмет неправомірної вигоди у полковника вилучено під час обшуку
Фото: Військова прокуратура Центрального регіону України

Перевіряється причетність до вказаного злочину інших військових службових осіб Генерального штабу ЗСУ

Сьогодні, 7 листопада, за процесуального керівництва військової прокуратури Київського гарнізону Центрального регіону України та оперативного супроводження Головного відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю Головного управління Служби безпеки України у Києві слідчими задокументовано одержання неправомірної вигоди полковником, який займає посаду начальника управління морально-психологічного забезпечення підготовки та застосування військ (сил) - заступника начальника Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних сил України. Це Головне управління підпорядковане безпосередньо Генеральному штабу Збройних сил України. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

«Слідством встановлено, що вказана особа вимагала та одержала 1000 доларів США за вплив на прийняття рішення відповідними військовими службовими особами щодо переміщення військовослужбовця з однієї військової частини до іншої», - йдеться в повідомленні.

Полковника затримано в порядку, визначеному ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Предмет неправомірної вигоди у нього вилучено в ході обшуку.

На даний час перевіряється причетність до вказаного злочину інших військових службових осіб Генерального штабу ЗСУ, проводяться невідкладні слідчі та процесуальні дії.

Затриманому готуються повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу  України, клопотання до суду про відсторонення від посади, обрання запобіжного заходу.

Ч. 3 ст. 369-2 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: