Польща почала виробництво ліків проти коронавірусу

Польща почала виробництво ліків проти коронавірусу
У Польщі розробили ліки від коронавірусу

Перший препарат для лікування коронавірусу був розроблений на основі плазми крові перехворілих раніше людей

У Польщі в середу, 23 вересня, офіційно оголосили про розробку перших в світі ефективних ліків від коронавірусу. Препарат передали на клінічні випробування, повідомляє Onet.
 
Ліки розробила компанія Biomed, використовуючи плазму крові осіб, які одужали від коронавірусу. Зараз препарат передають на клінічні випробування в чотири центри: у Любліні, Битомі, Білостоці і Варшаві.
 
«23 вересня завершився етап виробництва, у результаті якого було виготовлено понад три тисячі ампул імуноглобуліну anti-SARS-CoV-2, які після завершення необхідних тестів, у тому числі тестів на стабільність продукту, будуть передані на клінічні випробування. Випуск препарату для некомерційних клінічних випробувань запланований на четвертий квартал 2020 року», – сказала глава компанії Марцин Піроґ.
 
Відзначається, що виробництво препарату почалося 18 серпня, його робили з плазми крові осіб, які одужують після інфікування коронавірусом.
 
«Лікування Covid-19 плазмою крові одужуючих уже схвалене ВООЗ і Міністерством охорони здоров'я Польщі», – сказав доктор Гжеґож Челей, сенатор парламенту Польщі, який був присутній на представленні препарату.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: