Польща привела збройні сили у бойову готовність через дії Росії

Польща привела збройні сили у бойову готовність через дії Росії
Міністерство оборони Польщі уважно слідкує за переміщенням російських ракетних установок поблизу кордонів

Польща занепокоєна даними про перекидання РФ комплексів «Іскандер» до Калінінграда

Польща стурбована діями Росії у військовій сфері і тримає в готовності свої збройні сили. Про це повідомив міністр оборони країни Антоній Мацеревич, відповідаючи на питання про розміщення ракет «Іскандер» в Калінінградській області РФ.

«Останні дії Росії породжують велике занепокоєння. Ми беремо до уваги всі повідомлення, в тому числі і ті, які говорять про можливу присутність ракет «Іскандер», та ще й в особливій конфігурації, на території Калінінградської області», - повідомив Мацеревич.

Міністр оборони Польщі також зазначив, що польські ВС і система розвідки знаходяться в постійній готовності, щоб гарантувати безпеку Польщі.

Раніше розвідка США заявила про перекидання Росією комплексів «Іскандер-М» під Калінінград.

Раніше естонські ЗМІ писали, що під виглядом логістичних навчань Балтійський флот РФ перекидає в Калінінградську область оперативно-тактичний ракетний комплекс «Іскандер».

Як повідомляв Главком, в Іванівській області РФ 6 жовтня підняли по навчальній тривозі ракетне з'єднання, оснащене оперативно-тактичними комплексами «Іскандер-М».

«Іскандер» - системи мобільних балістичних ракет, які прийшли на заміну радянським ракетам «Скад» (Р-17). Дві керовані ракети мають дальність до 500 км і можуть нести звичайні або ядерні боєголовки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: