Польські журналісти закликали РФ негайно звільнити Сущенка

Польські журналісти закликали РФ негайно звільнити Сущенка
Роман Сущенко у суді

Центр моніторингу свободи преси SDP закликає РФ зняти з журналіста Сущенка звинувачення і негайно звільнити

Центр моніторингу свободи преси Асоціації польських журналістів (SDP) висловив протест проти продовження арешту в Росії українського журналіста Романа Сущенка і закликав російську владу негайно звільнити українського журналіста.

Про це йдеться у заяві Центру моніторингу свободи преси Асоціації, повідомляє «Укрінформ».

«Центр моніторингу свободи преси SDP рішуче протестує проти чергового продовження арешту у Москві журналіста українського агентства «Укрінформ» за звинуваченням у шпигунстві і закликає російську владу зняти з нього звинувачення і негайно звільнити»,- йдеться в заяві.

Центр моніторингу свободи преси нагадує, що український журналіст перебуває у слідчому ізоляторі в Росії з 30 вересня 2016 року. Зазначається, що упродовж цього часу порушувалися його базові права. Зокрема, листи від Сущенка його адресати отримують навіть через три-чотири місяці.

Як повідомляв «Главком», у вівторок Лефортовський районний суд Москви продовжив термін утримання під вартою Роману Сущенко ще на три місяці, до 30 вересня.

Федеральна служба безпеки Росії підозрює Сущенка в шпигунстві і називає його кадровим співробітником Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Розвідка Міноборони заперечує проходження Сущенком військової служби.

17 травня правоохоронці не допустили адвоката Фейгіна до його підзахисного, журналіста Романа Сущенка у СІЗО в Москві (Росія).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: