Полторак розповів про реформування Міноборони і Генштабу

Полторак розповів про реформування Міноборони і Генштабу

До кінця року планується реформування 40% підрозділів Міністерства оборони і 25% Генерального штабу – Полторак

Завершення реформування Міністерства оборони планується на 2018 рік, де буде чітко визначений цивільний контроль над Збройними силами, також буде призначено державного секретаря. Про це в ефірі «5 каналу» в програмі «Погляд» заявив міністр оборони України Степан Полторак.

«У наших планах до кінця року завершити роботу, пов'язану зі створенням нормативно-правової бази у розбудові Збройних сил, провести реформування 40% підрозділів Міністерства оборони і в районі 25% Генерального штабу», – сказав він.

Зі слів міністра, не можна одночасно робити реформу скрізь.

«Так, по кожному року, в 2017 році ми плануємо практично на 80% завершити реформування Міноборони, і на 50% Генштабу, ми плануємо завершити реформування об'єднано-оперативного штабу, видів Збройних сил вже відповідно до нових структур і нових завдань», – зазначив Полторак.

Він додав: «На 2018 рік ми плануємо завершити реформування Міністерства оборони, де буде чітко визначений цивільний контроль над Збройними силами і міністр оборони має бути цивільною особою, буде призначений державний секретар, перерозподіл функцій, завдань, системи контролю, системи відповідальності на всіх рівнях».

Далі у 2019-2020 роках, за словами міністра оборони України, планується завершення реформування всіх органів військового управління, всіх підрозділів відповідно до стандарту, який існує.

«І завершуємо ми реформування уже Збройних сил тим, що у нас розділяється посада Головнокомандуючого і начальника Генерального штабу», – зауважив Полторак.

Він наголосив: «Поки ми йдемо по графіку, те, що ми підготували і зробили, але є невелике гальмування в тих питаннях, які пов'язані з фінансуванням».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: