Поляков показав ухвалу суду, згідно з якою його визнано потерпілим

Поляков показав ухвалу суду, згідно з якою його визнано потерпілим

У свою чергу Печерський районний суд Києва спростовує інформацію Полякова про нібито надання йому статусу потерпілого у справі щодо провокації підкупу НАБУ

Народний депутат Максим Поляков оприлюднив текст ухвали слідчого судді, якою скасовано постанову про відмову у визнанні його потерпілим у провадженні щодо провокації підкупу НАБУ. Про це Поляков написав у Facebook.

«У відповідь на поширення «спростувальної» інформації Печерського суду про невизнання мене потерпілим у провадженні щодо провокації підкупу НАБУ, викладаю короткий текст вчорашньої ухвали слідчого судді, якою скасовано постанову слідчого про відмову у визнанні потерпілим», - написав Поляков.

За його словами, рішення було прийнято внаслідок доведення адвокатами наявності у Полякова ознак особи з процесуальним статусом потерпілого.

«Наразі слідчого зобов’язано розглянути мою заяву і всім зрозуміло, що за наявності судового рішення, йому залишилося виконати лише технічну процесуальну функцію - підписати постанову про визнання потерпілим», - додав нардеп.

im-uhvala

У свою чергу Печерський районний суд Києва спростовує інформацію Полякова про нібито надання йому статусу потерпілого у справі щодо провокації підкупу НАБУ.

Про це повідомляє прес-служба суду у Facebook.

В прес-службі зазначили, що жодного рішення стосовно того аби надати Полякову статус потерпілого не було. Мова йде лише про ухвалу слідчого судді щодо розгляду заяви депутата.

«Ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 29.08.2017 зобов’язано слідчого, який здійснює досудове розслідування кримінального провадження № 42017000000002187 від 07.07.2017 розглянути заяву Полякова Максима Анатолійовича про залучення до вказаного кримінального провадження як потерпілого», - сказано в заяві.

Прес-служба зазначає, що жодного рішення про визначення процесуального статусу як потерпілого за Максимом Поляковим в кримінальному провадженні не ухвалювалось. 

Напередодні Поляков заявив про визнання його потерпілим у справі щодо провокації підкупу НАБУ.

Нагадаємо, раніше правоохоронці надягли електронний браслет на Полякова.

Солом’янський районний суд Києва продовжив строк дії процесуальних обов’язків, покладених на народного депутата Максима Полякова на два місяці до 17 жовтня.

21 липня Солом'янський районний суд Києва обрав народному депутату Максиму Полякову запобіжний захід у вигляді застави у сумі 304 тисячі гривень.

Крім того, відповідно до рішення суду, на Полякова покладено обов’язки носити електронний засіб контролю, здати паспорти, утриматися від спілкування з іншими фігурантами справи та не полишати місце реєстрації без попередження слідчих.

Народний депутат вніс заставу, однак виконувати рішення в частині носіння електронного браслету публічно відмовився.

Так, 19 червня детективи НАБУ за процесуального керівництва САП затримали 7 осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За версією слідства, злочин вчинено за участю народних депутатів України.

Наразі, за даними САП, встановлена ймовірна причетність двох народних обранців – Максима Полякова та Борислава Розенблата. Ця операція відбувалась за співпраці з ФБР США.

Також 21 червня 2017 року Генеральний прокурор України вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Максима Полякова.

А 11 липня 2017 року Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Максима Полякова, проте відмовила у наданні згоди на затримання та арешт.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: