Померла колишня співробітниця Білого дому, яка оприлюднила зв’язок Клінтона з Левінські

Померла колишня співробітниця Білого дому, яка оприлюднила зв’язок Клінтона з Левінські
Лінді Тріпп було 70 років

За словами близьких, Тріпп померла від хвороби, яка не пов'язана з коронавірусом

На 71-му році життя померла колишня співробітниця Білого дому та Пентагону Лінда Тріпп, яка оприлюднила стосунки президента США Білла Клінтона з Монікою Левінські.

Про це пише видання New York Post.

За словами близьких, Тріпп померла від хвороби, яка не пов'язана з коронавірусом. У грудні 2003 року жінка вперше публічно розповіла про свою боротьбу з раком молочної залози. «У мене була лампектомія. Я пройшла вісім курсів хіміотерапії, що досить виснажливо», - сказала вона тоді в шоу Ларрі Кінга.

У 1998 році співробітниця Міністерства оборони США Лінда Тріпп оприлюднила факт сексуальних стосунків між 42-м президентом Сполучених Штатів Біллом Клінтоном і 22-річною співробітницею Білого дому Монікою Левінські. І незабаром проти Клінтона був запущений процес імпічменту через те, що він брехав з приводу службового роману.

Лінда Тріпп з Монікою Левінські, 1998 рікЛінда Тріпп з Монікою Левінські, 1998 рік

Тріпп подружилася з Левінські під час роботи у Білому домі. Дізнавшись, що у колеги є сексуальні стосунки з Клінтоном, жінка почала таємно записувати їхні розмови. Після цього вони набули розголосу. Президенту загрожував імпічмент, але його виправдав Сенат - верхня палата Конгресу США.

Як згодом пояснювала Тріпп, вона розкрила скандал «через патріотизму», проте критики звинуватили її в «зраді дружби» з Левінські і в прагненні «зірвати президентство» Клінтона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: