Посольство США оголосило про евакуацію своїх громадян з України

Посольство США оголосило про евакуацію своїх громадян з України
Посольство США оголосило про евакуацію своїх громадян з України

У посольстві складають список громадян США, які хочуть повернутися на батьківщину через пандемію коронавірусу

У найближчі дні в Сполучені Штати відправиться літак, який доставить американських громадян на батьківщину в зв'язку з пандемією коронавірусу.

Про це йдеться на сайті посольства США в Україні.

Громадяни США, які хочуть повернутися на батьківщину, повинні заповнити форми на сайті посольства.

«Зверніть увагу, що ми не будемо відправляти підтвердження, що ми отримали ваш лист. Не відправляйте документи кілька разів - ми зв'яжемося з вами... Ми в найкоротші терміни повідомимо громадянам Америки більш детальну інформацію про дату і пункт призначення рейсу, який буде вилітати з Києва», - йдеться у повідомленні.

У американському посольстві зазначили, що право на допомогу в евакуації мають громадяни США, іноземний батько або опікун неповнолітнього громадянина США, іноземні неповнолітні діти і подружжя громадян США, постійні резиденти США.

На допомогу в евакуації не мають права іноземні члени сім'ї постійних жителів США, які ще не отримали грін-карти, власники карт тимчасового проживання I-688, карт дозволу на роботу I-688-A і I-688-B, карт перетину кордону або неімміграційних віз не мають права на допомогу в евакуації виключно на підставі цих документів.

У посольстві США підкреслили, що домашні тварини не можуть бути розміщені на чартері уряду США ( виключення - собаки-поводирі).

Наразі у світі зареєстровано 1 млн 431 тис. 973 випадки зараження коронавірусом та понад 82 тис. смертей від інфекції.

«Станом на 08.04.2020 США займає перше місце серед зареєстрованих випадків зараження Covid-19. Наразі кількість сягає 400 540, що робить США новим центром пандемії у світі. Летальних випадків - 12 857», - йдеться у повідомленні.

Загалом, за даними МОЗ, коронавірус зафіксували у 209 країнах. Жодного випадку зараження поки що не зареєстровано у 77 країнах і територіях.

Раніше у Всесвітній організації охорони здоров’я заявили, що прогнозувати завершення пандемії Covid-19 зарано. За словами представників ВООЗ, підіймати тему про завершення пандемії можна буде через два тижні.

Як повідомлялось, станом на 9:00 8 квітня в Україні 1668 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 52 летальні, 35 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 206 нових випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: