Понад половина росіян шкодує, що СРСР розвалився – опитування

Понад половина росіян шкодує, що СРСР розвалився – опитування
43% росіян вважають, що через розвал Союзу «люди втратили відчуття приналежності до великої держави»

Кожен другий росіянин вважає, що розпаду Радянського Союзу можна було уникнути

Більше ніж половина – 56% – росіян шкодують з приводу розпаду Радянського Союзу. Про це свідчать результати дослідження «Левада-центру».

Крім того, кожен другий росіянин (51%) вважає, що розпаду Радянського Союзу можна було уникнути. Водночас кожен третій респондент (29%) переконаний, що крах Союзу був неминучим.

Головним негативним наслідком розпаду СРСР 53% опитаних називають «руйнування єдиної економічної системи». 43% вважають, що через розвал Союзу «люди втратили відчуття приналежності до великої держави». Близько третини опитаних (30%) упевнені, що громадяни втратили відчуття, «що ти всюди як удома».

За відновлення країни в колишньому вигляді висловилося тільки 12%. Чверть опитаних (25%) вважають оптимальним «об'єднання кількох республік, за бажанням, у більш тісні союзи».

Нинішні відносини між Росією та іншими країнами СНД відносна більшість опитаних (44%) оцінила як нормальні, спокійні. Ще 16% – як хороші і добросусідські, 5% – як дружні. Негативну оцінку дали 23% росіян, назвавши їх прохолодними. Опитування «Левада-центру» проводився 18–21 листопада серед 1,6 тисячі осіб у 134 населених пунктах Росії.

Як повідомлялось, дві третини росіян виступають за розширення політичних, культурних і економічних зв'язків з країнами Заходу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: