Попри кризу Катар закуповує у США винищувачі F-15

Попри кризу Катар закуповує у США винищувачі F-15

Катар планує закупити 36 винищувачів

Глава Пентагону Джеймс Меттіс і міністр оборони Катару Халед бен Мухаммед аль-Атийя підписали в середу, 14 червня, угоду про закупівлю Дохою американських винищувачів F-15 на загальну суму в 12 мільярдів доларів.

Про це повідомила прес-служба американського оборонного відомства, передає Deutsche Welle.

Ця угода «надасть Катару найсучасніші можливості» в оборонній сфері та «посилить співпрацю в області безпеки і оперативної взаємодії» між Вашингтоном і Дохою, відзначається в заяві.

Зазначається, що мова могла йти про придбання 36 бойових машин. У загальних рисах США схвалили їх закупівлю ще в листопаді 2016 року.

Нагадаємо, 10 країн, серед яких найближчі сусіди Катару - Саудівська Аравія та Об'єднані Арабські Емірати, розірвали дипломатичні відносини з Катаром.

Сенегал заявив про відкликання свого посла з Катару і солідарність із Саудівською Аравією в кризі.

Йорданія прийняла рішення знизити рівень свого дипломатичного представництва в Катарі, а також відкликала ліцензію у катарського телеканалу Al Jazeera, який вже заблокований в ОАЕ і Саудівській Аравії.

Причиною таких заходів стало звинувачення влади Катару в підтримці терористичної діяльності, у тому числі «Аль-Каїди» і «Ісламської держави». Катар всі звинувачення заперечує.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що Анкара вважає неправильним рішення ряду арабських держав про розрив дипломатичних відносин з Катаром.

Парламент Туреччини 7 червня схвалив закон, що дозволяє розмістити турецьких військовослужбовців на базі в Катарі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: