Порошенко нагородив прем'єрів Кувейту і Катару іменними пістолетами

Порошенко нагородив прем'єрів Кувейту і Катару іменними пістолетами
Петро Порошенко провів зустріч з прем’єр-міністром Кувейту шейхом Джабером Аль-Мубараком Аль-Хамадом Ас-Сабахом 18 березня 2018 року 

Політиків нагородили іменною вогнепальною зброєю за «вагомий особистий внесок у розвиток двосторонніх міждержавних відносин»

Президент Петро Порошенко нагородив прем'єр-міністра Кувейту шейха Джабера Аль-Мубарака Аль-Хамада Ас-Сабаха і прем'єр-міністра, міністра внутрішніх справ Катару шейха Абдулу бін Насера Аль Тані іменною вогнепальною зброєю. Про це йдеться в указах Порошенка №64 та №68 від 15 і 16 березня, копії яких надані «Українським новинам» за запитом Адміністрацією президента.

Відзнака президента «Іменна вогнепальна зброя» - це пістолет «Форт-12» калібру 9 мм з бойовим комплектом з 16 патронів.

«Корпус пістолета виготовляється з конструкційних сталей, рукоятка - з благородних порід дерев, зовнішні деталі прикрашені художньою декоративною різьбою, а на пластині гравірується ім'я нагородженого», - зазначено в повідомленні. 

Так, прем'єри Кувейту і Катару нагороджені, згідно указам, за вагомий особистий внесок у розвиток двосторонніх міждержавних відносин.

При цьому, згідно з положенням про відзнаку «Іменна вогнепальна зброя», їм можуть бути нагороджені особи офіцерського складу Збройних сил України, прикордонних військ України, інших військових формувань, утворених відповідно до законодавства України, Служби безпеки України, органів Міністерства внутрішніх справ України та державні службовці, які мають офіцерське звання.

Вищезгадані особи можуть бути нагороджені цією відзнакою за особисті заслуги в забезпеченні обороноздатності України, недоторканності її державного кордону, підтримці високої бойової готовності військ, зміцненні національної безпеки, боротьбі зі злочинністю, захисті конституційних прав і свобод громадян, за бездоганну багаторічну службу, зразкове виконання військового та службового обов'язку, виявлені при цьому честь і доблесть.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: