Порошенко обговорить з Меркель та Олландом вибори на Донбасі

Порошенко обговорить з Меркель та Олландом вибори на Донбасі

Кампанія в ОРДЛО буде однією з тем запланованої на сьогодні телефонної розмови 

Вибори на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей стануть однією з тем запланованої на сьогодні телефонної розмови президента України Петра Порошенка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом. Про це йдеться в статті DT.UA.
«Можливість проведення виборів на неконтрольованих територіях і питання амністії не зняті з порядку денного. Очікується, що місцева кампанія в ОРДЛО буде однією з тем запланованої на сьогодні телефонної розмови Петра Порошенка з канцлером Німеччини і президентом Франції. Передбачається також, що про підсумки розмови Ангела Меркель потім (знову-таки, в телефонному режимі) повідомить Володимиру Путіну», - йдеться у матеріалі.
За даними видання, іншою важливою темою розмови трьох лідерів має стати обговорення мандата і чисельності майбутньої міжнародної поліцейської місії на Донбасі. Очікується, що це питання буде обговорюватися наступного тижня на саміті G7 в Японії.
«Росія поки що не дала згоди на розміщення збройного контингенту під егідою ОБСЄ в ОРДЛО, але принаймні висловила готовність обговорювати це питання. Що вже можна вважати маленькою дипломатичною перемогою, досягнутою за посередництва США. Вашингтону, наскільки відомо, вдалося пом'якшити і позицію Берліна, який раніше виступав проти такого кроку», - йдеться в статті.
Нагадаємо, за інформацією джерел DT.UA, наприкінці квітня президент США Барак Обама, спілкуючись з канцлером ФРН Ангелою Меркель на міжнародній промисловій виставці в Ганновері, запропонував їй розширити «нормандський формат» за рахунок Вашингтона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: