Порошенко поінформував генсека НАТО про ситуацію на Донбасі

Порошенко поінформував генсека НАТО про ситуацію на Донбасі

Президент подякував НАТО за допомогу в протидії російській агресії

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Президент висловив вдячність НАТО за послідовну політичну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та важливу практичну допомогу в протидії російській агресії.

Порошенко поінформував генсека НАТО про ситуацію на Донбасі та триваючі порушення вогню з боку російських окупаційних військ.

Президент підтвердив, що Україна продовжує реалізацію курсу євроатлантичної інтеграції та активно реформує сектор безпеки і оборони відповідно до стандартів НАТО. У цьому зв'язку було відзначено нещодавнє схвалення Радою національної безпеки і оборони України проекту Закону України про національну безпеку.

Під час розмови було також обговорено актуальні питання подальшої взаємодії в рамках Комісії Україна – НАТО.

Як повідомлялося, закон «Про національну безпеку України» розроблявся у тісній взаємодії з експертами НАТО, США та Європейського Союзу з метою приведення української законодавчої бази у відповідність до стандартів держав-членів НАТО. Після ухвалення парламентом цей закон має стати основою для розробки та оновлення законодавства у сфері національної безпеки і оборони.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: