Порошенко прогнозує ратифікацію асоціації: Україна, ЄС і Нідерланди знайдуть компроміс

Порошенко прогнозує ратифікацію асоціації: Україна, ЄС і Нідерланди знайдуть компроміс
Президент України Петро Порошенко

Президент стверджує, що після переговорів із лідерами ЄС має всі підстави для оптимізму

Президент Петро Порошенко переконаний, що Україна, Євросоюз і Нідерланди знайдуть компроміс, після чого буде ратифікована Угода про асоціацію та зону вільної торгівлі. 

Про це він сказав у зверненні з нагоди Дня гідності та Свободи.

«Мої переговори з лідерами інституцій та держав-членів Європейського Союзу також дають підстави прогнозувати, що буде знайдено взаємоприйнятний компроміс між Україною, Євросоюзом та Нідерландами, - і ратифікацію Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі буде завершено», - заявив Порошенко.

Він наголосив, що Україна реалізувала 144 пункти Плану дій з візової лібералізації, провела важливі реформи.

«Цього тижня Рада Євросоюзу одностайно ухвалила рішення, яким визнала повне виконання Україною всіх зобов'язань. Вона задекларувала чітку політичну волю Союзу та всіх його членів надати нам безвізовий режим найближчим часом, після узгодження деяких їхніх суто внутрішніх процедур Європейського Союзу», - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, 17 листопада Комітет постійних представників Євросоюзу дав згоду на початок міжінституційних переговорів щодо безвізового режиму для України, дозволивши старт переговорів між Радою ЄС та Європарламентом. Безвіз для України та Грузії набуде чинності одночасно зі стартом роботи нового «запобіжника», що регулює призупинення членства в ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: