Порошенко провів переговори із головою Нацради Австрії

Порошенко провів переговори із головою Нацради Австрії
Фото: Прес-служба президента України

Окрему увагу на зустрічі було приділено питанню звільнення українських заручників та військовослужбовців ВМС, які незаконно утримуються в російських тюрмах

Президент Петро Порошенко зустрівся з президентом Національної Ради Австрії Вольфганом Соботкою, який перебуває в Україні з візитом.

Про це повідомляє прес-служба глави української держави.

Зазначається, що Порошенко відзначив активні зусилля Австрії з надання допомоги з поліпшення гуманітарної ситуації у районах, звільнених від російських окупаційних військ. Окрему увагу було приділено питанню звільнення українських заручників та військовослужбовців ВМС, які незаконно утримуються в російських тюрмах.

«Було також обговорено ризики для енергетичної безпеки Європейського Союзу, які створює реалізація «Північного потоку-2», - говориться у повідомленні.

Крім того, під час зустрічі, як заявили в прес-службі президента, відзначено принципову позицію Австрії під час головування в Раді ЄС стосовно продовження санкцій щодо Росії у відповідь на блокування Москвою мирного процесу на Донбасі, триваючу окупацію Кримського півострова та черговий акт збройної агресії в акваторії Чорного моря та Керченської протоки.

Раніше повідомлялося, що Австрія заблокувала зміни до газової директиви Євросоюзу, яка стосується газопроводу «Північний потік-2».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: