Порошенко: рішення Стокгольмського трибуналу дає право «Нафтогазу» вимагати зниження ціни на газ

Порошенко: рішення Стокгольмського трибуналу дає право «Нафтогазу» вимагати зниження ціни на газ
Петро Порошенко

Президент запевняє, що через положення «бери або плати» українці втратили мільярди доларів

Рішення Стокгольмського арбітражу дає право «Нафтогазу» вимагати зниження ціни на газ за контрактом з «Газпромом» до умов ринку.

Про це у Facebook написав президент України Петро Порошенко.

«Рішення трибуналу дає право «Нафтогазу» вимагати зниження ціни на газ за контрактом з «Газпромом» до умов ринку. Таким чином, вартість газу визначатиметься не Кремлем, а виключно прозорим і вільним ринком. Це важливий крок на шляху до енергетичної безпеки. Москва вперше втрачає можливість використовувати газ як зброю політичного тиску і шантажу», - заявив президент.

Також він додав, що положення «бери або плати» було нав'язано Україні російською владою, внаслідок чого українці втратили мільярди доларів.

«Положення «бери або плати» скасовано. У задоволенні вимог російського «Газпрому» платити за газ на підставі «бери або плати» відмовлено. Це принцип, нав'язаний Україні Росією і безвідповідально прийнятий українськими перемовниками в 2009 році. «Завдяки» йому мільйони українців було пограбовано на мільярди доларів», - резюмував Порошенко.

Як відомо, сьогодні Стокгольмський арбітраж повністю відхилив вимоги принципу «бери або плати» «Газпрому» за контрактом на постачання газу від 2009 року.

Читайте також статтю: Чи час святкувати перемогу? Рішення Стокгольмського арбітражу: усі деталі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: