Порошенко: Смерть Переса – це втрата всього світу

Порошенко: Смерть Переса – це втрата всього світу

Перес завжди докладав максимальних зусиль для підтримки миру та ставив принципи честі та поваги до людської гідності понад усе, зазначив Порошенко

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову із президентом Ізраїлю Реувеном Рівліном, в якій висловив співчуття ізраїльському народові через смерть Шимона Переса. Про це глава Української держави повідомив на своїй сторінці у Facebook.
Він назвав Шимона Переса видатною постаттю у глобальному масштабі.
«Один з визначних політиків Ізраїлю, лауреат Нобелівської премії миру, добрий друг України, чиї справи в ім'я процвітання своєї країни знайшли заслужене місце в історії нації. Шимон Перес – видатна постать у глобальному масштабі, адже він завжди докладав максимальних зусиль для підтримки миру та ставив принципи честі та поваги до людської гідності понад усе! Тому це втрата не лише Ізраїлю, а й усього світу», – вважає Порошенко.
Він висловив найщиріші співчуття сім’ї та рідним Шимона Переса та усьому ізраїльському народові.

Нагадаємо, екс-президент Ізраїлю Шимон Перес помер у ніч на середу, 28 вересня, у віці 93 років після перенесеного 13 вересня цього року інсульту.

Раніше повідомлялось, що Перес перебував у лікарні біля Тель-Авіва «у критичному стані».

Перес був президентом Ізраїлю з 2007-го по 24 липня 2014 року. Він очолював уряд країни з 1995 року до червня 1996-го.

На посаді міністра закордонних справ Ізраїлю він у 1992 році провів секретні переговори з лідером Організації визволення Палестини Ясіром Арафатом. Переговори дозволили підписати угоди в Осло. Це досягнення було відзначено присудженням Арафату, Пересу і тодішньому прем’єр-міністру Ізраїлю Іцхаку Рабину Нобелівської премії миру.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: