Порошенко спростував, що з країни за рік виїхали 1 млн українців

Порошенко спростував, що з країни за рік виїхали 1 млн українців

За словами президента, треба визнати, що Україна стає частиною європейського ринку праці

За межі України у цьому році виїжджають на 10-15% більше українців, ніж торік. Про це заявив президент Петро Порошенко під час зустрічі з представниками українських та міжнародних бізнес-асоціацій у середу, 31 жовтня.

«Тенденція зростає. У 2018 році на 10-15% виїжджає більше», - сказав Порошенко.

За словами президента, треба визнати, що Україна стає частиною європейського ринку праці. «Ніхто і ніщо не зможе захистити українських роботодавців від конкуренції на цьому ринку», - наголосив Порошенко.

Також глава держави навів офіційну статистику щодо виїзду українців за кордон за 2017 рік, надану Державною прикордонною службою України.

«Різниця між кількістю людей, які виїхали, перетнули кордон у напрямку за межі України і різниця українців, які повернулися, за весь 2017 рік становить трохи більше 200 тис. Тому цифри, якими лякали, що в нас мільйон, два-три на рік поїхали - це просто неправда», - заявив Порошенко.

Раніше повідомлялося, що в Україні станом на кінець вересня 2018 року було 97 тисяч вакансій, офіційно запропонованих роботодавцями, це на 62,2% більше, ніж на кінець січня 2018 року (тоді пропонувалося 59,8 тис. вакансій).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: