Порошенко закликав ЄС не зволікати з рішенням про безвіз для України

Порошенко закликав ЄС не зволікати з рішенням про безвіз для України
Петро Порошенко

Порошенко нагадав Євросоюзу про його зобов’язання

Президент України Петро Порошенко закликав Європейський Союз завершити процес надання безвізового режиму для України без подальших зволікань і виконати свої зобов’язання. Про це він написав у Twitter.

«Закликаю ЄС завершити процес надання безвізового режиму для України без подальших зволікань та виконати свої зобов’язання», - сказав Порошенко.

Він також привітав довгоочікуване рішення Ради ЄС на рівні послів щодо безвізового режиму для українців.

Нагадаємо, сьогодні Рада Євросоюзу ухвалила рішення про початок міжінституційних переговорів із Європарламентом щодо завершення процесу скасування візових вимог для українських громадян. Це питання підтримав у четвер комітет постійних представників країн-членів при Раді ЄС.

«17 листопада Комітет постійних представників країн-членів при Раді ЄС ухвалив рішення про переговорну позицію щодо візової лібералізації з Україною... Рада взяла до уваги думку, що набуття візової лібералізації для України має відбутися одночасно із набуттям чинності нового механізму призупинення (безвізових режимів для усіх третіх країн. – Ред.)», – заявили у керівній інституції Євросоюзу.

Водночас головною політичною умовою для завершення цього процесу має бути ухвалення насамперед нового, так званого запобіжного, механізму щодо призупинення безвізових режимів з усіма третіми країнами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: