Порошенко заявив, що рейтинг Путіна страждає через санкції

Порошенко заявив, що рейтинг Путіна страждає через санкції
Президент РФ Володимир Путін

Зараз Росія платить високу економічну ціну за свою агресивну зовнішню політику, заявив президент України

Росія платить високу економічну ціну за свою агресію, а без санкцій її влада не займалася б Нормандським процесом.

Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю німецькій газеті Rheinische Post, повідомляє прес-служба глави держави в суботу.

«Санкції - єдиний несиловий інструмент, який ми маємо в розпорядженні, щоб у такій ситуації чинити тиск на агресора. При цьому взагалі не йдеться про покарання Росії. Мета полягає в тому, щоб утримувати Путіна за столом переговорів. І в цьому сенсі санкції дуже дієві», - заявив Порошенко.

На його думку, без санкцій «Путін не займався б Нормандським процесом, покликаним знайти мирне вирішення».

«Зараз Росія платить високу економічну ціну за свою агресивну зовнішню політику, і популярність Путіна через це теж постраждала, - зазначив український лідер. - Росіяни вже давно позбулися войовничої ейфорії, яка панувала, в першу чергу, в результаті анексії Криму. Сьогодні багато хто питає: а чого це нам коштує?».

Порошенко також прокоментував дискусії серед європейських урядів про можливість якомога швидше скасувати санкції, зокрема, такі заяви в уряді Італії.

«На це Путін з самого початку робив ставку: що єдина позиція європейців у цьому питанні потерпить крах. Він сподівався, що Франція після президентських виборів 2017 року під впливом право-популістського Національного фронту здасть позиції в питанні санкцій - даремно. Потім він поставив на зростання позицій АДН в Німеччині (партія Альтернатива для Німеччини, - ред.) і завершення каденції Ангели Меркель, щоб нарешті позбутися від санкцій», - сказав президент України і додав, що «досі розрахунки Путіна не спрацьовували».

«Європа зберегла єдність, і за це ми безмежно вдячні нашим європейським друзям», - резюмував Порошенко.

Також президент заявив, що Росія не припиняє докладати зусиль для втручання у внутрішні справи України, зокрема впливає на політичні сили та втручатиметься у майбутні вибори за допомогою пропаганди та дезінформації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: