Посли Британії і Німеччини розповіли про візит до МЗС Росії

Посли Британії і Німеччини розповіли про візит до МЗС Росії
Посол Великої Британії в РФ Лорі Брістоу

Брістоу повідомив, що обговорив в МЗС РФ кроки, які зробили Москва і Лондон після інциденту в Солсбері

Посли Великої Британії та Німеччини, яких у п’ятницю викликали до МЗС РФ, розповіли подробиці візиту.

Як повідомляє «РИА Новости», посол Великої Британії в РФ Лорі Брістоу повідомив журналістам, що обговорив в МЗС РФ кроки, які зробили Москва і Лондон після інциденту в Солсбері, однак деталі дискусії не розкрив.

«Я поки не збираюся вдаватися в якісь деталі. Ми вивчимо те, що мені тільки що було сказано, і будемо приймати наші рішення виходячи з цього», - сказав Брістоу.

Посол Німеччини після візиту в МЗС РФ заявив, що Німеччина зацікавлена в хороших відносинах з РФ, «але Москва повинна прояснити питання щодо інциденту в Солсбері», цитує його російське агентство.

У п’ятницю міністерство закордонних справ Росії викликало до себе послів Британії, Франції, Німеччини, Італії та Польщі.

Як відомо, вже 29 країн висилають російських дипломатів у зв'язку з отруєнням у Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Крім того, Болгарія, Люксембург, Словаччина, Мальта та Португалія відкликали своїх послів в РФ для консультацій. Серед країн ЄС жодним чином не «покарали» Росію Австрія, Кіпр та Греція.

Нагадаємо, 26 березня Адміністрація президента США Дональда Трампа винесла рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття останнього дипломатичного форпосту Москви на західному узбережжі країни, в Сіетлі.

Росія в порядку відповідних заходів висилає 58 співробітників посольства США в Москві і двох працівників генерального консульства США в Єкатеринбурзі.

Речниця Держдепу США Хізер Науерт заявила, що «дзеркальні» дії російського уряду щодо вислання 60 американських дипломатів з РФ не мають під собою обгрунтування, а лише свідчать про бажання Росії ухилитися від подальшого діалогу.

Тим часом, посол Росії у США поскаржився, що американські політики його ігнорують.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: