Посол США в РФ підтвердив законність закриття російських дипоб’єктів у Штатах

Посол США в РФ підтвердив законність закриття російських дипоб’єктів у Штатах

Будівля колишнього консульства Росії у Сан-Франциско

Посол наголосив, що перебрання будівлі консульства владою США відповідає Віденській конвенції про дипломатичні відносини

Посол Сполучених Штатів Америки в Росії Джон Теффт заявив, що всі кроки Вашингтона щодо закриття будівель консульства Росії в Сан-Франциско і торговельних представництв у Вашингтоні і Нью-Йорку були здійснені з дотриманням законодавства.

У спільному інтерв’ю «Радіо Свобода» і «Голосові Америки» він, зокрема, заперечив чутки, що американські представники силою вдерлися в будівлю консульства і обшукували її.

«Ніхто ніяких дверей не ламав. Ніхто не чинив неналежного тиску на людей. Усе було зроблено дуже, дуже дбайливо», – сказав посол.

Він додав, що посадовці США здійснили інспекцію будівлі в Сан-Франциско спільно з російським дипломатичним персоналом із метою перевірити безпеку приміщення і те, що російська влада звільнила його.

Посол наголосив, що перебрання будівлі консульства владою США відповідає Віденській конвенції про дипломатичні відносини – в порушенні якої Москва звинувачує Вашингтон.

Крім того, він заперечив твердження Міністерства закордонних справ Росії, що Москва раніше не наказала, а «запропонувала» США скоротити чисельність працівників своїх дипломатичних представництв у Росії.

«Нам наказали зробити це. Це не було предметом ніяких переговорів», – запевнив Джон Теффт, який невдовзі завершує свою посольську каденцію в Росії.

Сьогодні також з'явилося відео обшуків в консульстві Росії у Сан-Франциско і торгпредстві у Вашингтоні.

Раніше США зажадали від російського уряду закрити консульство Росії в Сан-Франциско, а також скоротити дипломатичну присутність Росії у Вашингтоні і Нью-Йорку. США заявили, що ця вимога має бути виконана до 2 вересня.

Російські ЗМІ повідомили, що у торгпредставництві Росії в Вашингтоні почали проводити обшуки.

Міністерство закордонних справ Росії опублікувало відео обшуків в будівлі генконсульства у Сан-Франциско.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва буде жорстко відповідати на недружні кроки Вашингтона, хоча і не хоче сваритися зі США і готова до конструктивної взаємодії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: