Посол України в Італії обурений: італійський посол в РФ хоче догодити агресору

Посол України в Італії обурений: італійський посол в РФ хоче догодити агресору
Посол України в Італії Євген Перелигін

Перелигін зазначив, що заяви посла Італії в РФ не відповідають офіційній позиції італійського уряду

Посол України в Італії Євген Перелигін вважає, що останні заяви посла Італії в Росії завдають шкоди українсько-італійським відносинам.

Він зазначив, що заяви посла Італії в РФ Чезаре Рагальїні не відповідають офіційній позиції італійського уряду, який не визнає російської анексії.

«Рагальїні підкреслив, що «Крим не був першою країною, яка голосувала за свою незалежність в Європі», забуваючи про те, що Крим - не суверенна держава, а частина території України. Заява Рагальїні могла б означати зміну позиції Італії, але це не так. Ця позиція існує тільки на сторінках Corriere della Sera, і МЗС має це виправити», - йдеться в заяві українського посла.

«Між принципами міжнародного співробітництва та можливістю догодити керівництву країни агресора мій італійський колега, на жаль, обрав останнє», - написав Перелигін на своїй сторінці в Facebook.

Він додав, що заяви посла Італії в РФ «взагалі не піддаються осмисленню».

Нагадаємо, посол Італії в Росії Чезаре Марія Рагальїні в інтерв’ю італійському виданню Corriere Della Sera заявив, що «Крим не був першою країною, яка голосувала за свою незалежність в Європі». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: