Повний текст заяви саміту Україна-ЄС: Росія - агресор, але з корупцією треба боротись

Повний текст заяви саміту Україна-ЄС: Росія - агресор, але з корупцією треба боротись

Лідери ЄС вперше назвали порушення суверенітету України «актом агресії» збройних сил Росії

У Євросоюзі чи не вперше в офіційному політичному документі порушення суверенітету України у лютому 2014 року названо «актом агресії» збройних сил РФ.

Про це йдеться у спільній заяві, ухваленій на саміті Україна-ЄС 9 липня у Брюсселі.

«Ми вкотре суворо засуджуємо очевидне порушення українського суверенітету і територіальної цілісності через акт агресії російських збройних сил, починаючи з лютого 2014 року», - йдеться у тексті документу.

Лідери підтвердили повну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, а також політику ЄС з невизнання нелегальної анексії Криму.

З текстом документу можна ознайомитись тут: 

Як відомо, Україна неодноразово заявляла про затримання і загибель російських солдатів у зоні бойових дій на сході України. Водночас російська сторона стверджує, що збройних сил РФ на території України немає, а на Донбасі воюють лише добровольці.

Як повідомлялося, президент Європейської Ради Дональд Туск закликав звільнити українського режисера, політв’язня Олега Сенцова та інших бранців Кремля.

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер у свою чергу повідомив, що в ЄС  «стурбовані процесом зростання корупції в Україні, але також помітили величезний прогрес у цьому напрямку».


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: