«Правий сектор» має намір заблокувати Марш рівності: їм плювати на те, що будуть бійки

«Правий сектор» має намір заблокувати Марш рівності: їм плювати на те, що будуть бійки

«Правий сектор» проти пропаганди, що ЛГБТ - це норма

Спікер «Правого сектора» Артем Скоропадський заявив, що політсила буде «всіляко перешкоджати» проведенню Маршу рівності 12 червня, тому що проти «пропаганди того, що ЛГБТ - це норма». Про це він сказав в коментарі виданню «Гордон».
Відповідаючи на питання, чи можна трактувати як загрозу його слова про те, що в Києві під час ходи буде «кривава каша», Скоропадський сказав: «З огляду на досвід попередніх років і напружену обстановку в суспільстві, там може статися все що завгодно. Ви пам'ятаєте, на мітингу 31 серпня в минулому році під Верховною Радою взагалі кинули гранату. А там куди менше було протистояння і непорозуміння, ніж між ЛГБТ-спільнотою та націоналістами».
«Безумовно, ми плануємо брати участь в акціях проти цього маршу і будемо всіляко перешкоджати його проведенню», - підкреслив Скоропадський.
На уточнення, якими саме методами, він відповів: «Просто заблокувати хід, ось і все. Ну, напевно, це може спровокувати бійки, ми це розуміємо, ну так і що далі? Відмовлятися від своїх переконань?.. Так, будуть бійки, але ми плювати хотіли на те, що це викличе бійки, ми висловлюємо свою позицію так, як вважаємо за можливе».
Спікер ПС також вступив в заочну полеміку з главою Нацполіціі Хатією Деканоїдзе. «Нам абсолютно незрозуміла позиція Національної поліції. Вчора її керівниця Деканоїдзе заявила, що, значить, ми повинні показати, що ми європейська країна, і тому поліція жорстко реагуватиме на будь-які спроби припинення маршу. А я хотів би їй нагадати, що насправді в її рідній країні, в Грузії, з якої вона приїхала сюди зовсім недавно, такі ж гей-паради досить жорстко розганялися віруючими і просто незадоволеними людьми, це раз. І два - вже точно не можна дивитися, в якому ступені країна європейська, по тому, проводять гей-паради чи не проводять», - вважає Скоропадський.
«Щоб не було провокацій, є тільки один вихід - скасувати цей захід», - вважає він.
На запитання, чому «Правий сектор» не хоче давати ЛГБТ-спільноті можливість висловити свою позицію, спікер політсили заявив: «Це не просто своя позиція, ми вже втомилися відповідати на одне і те ж питання. Ми не проти сексуальних меншин, ми проти нав'язування нездорових речей, які притаманні 1% людей в суспільстві, щоб їх нав'язували всьому суспільству. Україна - досить традиційна країна. Як та ж Грузія. Тут ніколи це не стане нормою. Ми проти того, щоб нав'язували норми, а не проти того, щоб там ходили за руки».
На його думку, «будь-яка вулична акція є пропагандою, і тому гей-парад - це пропаганда того, що ЛГБТ - це норма, а ми не вважаємо це нормою».
Нагадаємо, на 12 червня в Києві представниками ЛГБТ-спільноти заплановано Марш рівності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: