Правляча партія Румунії запропонує узаконення одностатевих шлюбів

Правляча партія Румунії запропонує узаконення одностатевих шлюбів
Гей парад у Румунії
Фото з відкритих джерел

Румунія вважається однією із найменш комфортних країн ЄС для сексуальних меншин

Соціал-демократична партія Румунії має намір внести законопроект щодо легалізації одностатевих шлюбів. Про це повідомив Міністр із європейських питань Віктор Негреску. Про це пише інформаційне агентство Reuters.

Законопроект планують представити наступного тижня. На такий крок соціал-демократи підуть після провалу референдуму 6-7 жовтня 2018 року, який був ініційований ними ж, щодо закріплення в Конституції заборони одностатевих шлюбів.

Сам референдум, участь в якому взяли лише 21% виборців при мінімально необхідних 30%, розглядався громадянами Румунії як спроба соціал-демократів відвести увагу від спроби послабити антикорупційні органи і незалежність судової системи.

Румунія відмовляється легалізувати одностатеві шлюби і відмовляється визнавати подібні шлюби і союзи, які були здійснені в інших країнах ЄС. Всі спроби узаконити права на шлюб для одностатевих пар до цього провалювали іще на рівні комітетів парламенту країни.

Цього року Суд ЄС своїм рішенням змусив Румунію визнати право на проживання одностатевих пар із інших країн ЄС. Гомосексуалізм був декриміналізований в Румунії лише в 2001 році. В рейтингу щодо комфортності проживання для одностатевих пар Румунія займає 25 із 28 місць серед решти країн ЄС. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: