Право України на членство в НАТО не може ставитися під питання, - екс-заступник генсека Альянсу

Право України на членство в НАТО не може ставитися під питання, - екс-заступник генсека Альянсу

Александер Вершбоу нагадав, що у НАТО вже не раз казали, що Україна одного дня зможе здобути членство

Колишній заступник генсека НАТО Александер Вершбоу вважає, що право України на повноцінне членство не може ставитися під питання. Про це він сказав в інтерв'ю Deutsche Welle.

За його словами, члени Альянсу погоджуються з цією тезою. Проте, зазначив він, мова йде, скоріше, про далеку перспективу членства.

«Слід уникати того, щоби ставити віз перед конем. Насамперед Україна має продовжувати проводити оборонні реформи, тренування та програми модернізації задля наближення до стандартів НАТО», - сказав він у відповідь на прохання прокоментувати слова президента України Петра Порошенка про «автобан, який веде до членства України» в НАТО.

«Але говорячи про далеку перспективу, у НАТО вже не раз казали, що Україна одного дня зможе здобути членство, якщо досягне критеріїв та за умови згоди усіх союзників. Думаю, це радше питання далекої, ніж близької перспективи, але гадаю, що союзники погоджуються з тим, що право України на повноцінне членство не може ставитися під питання», - зауважив Вершбоу.

Нагадаємо, спеціальний представник США з питань України Курт Волкер оцінив перспективи нашої держави щодо приєднання до Північноатлантичного альянсу. Американський дипломат відзначив, що нині в Україні така ситуація, яка не дозволяє говорити про конкретні перспективи членства у НАТО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: