Правовий комітет підтримав ідею закріпити в Конституції курс на членство в НАТО і ЄС - БПП

Правовий комітет підтримав ідею закріпити в Конституції курс на членство в НАТО і ЄС - БПП

В лютому парламент зможе проголосувати за зміни до Конституції, у яких закріпить курс України на вступ до Євросоюзу і Північноатлантичного Альянсу, зазначає нардеп Василь Яніцький

Комітет з питань правової політики та правосуддя рекомендував Верховній Раді прийняти законопроект про внесення змін до Конституції України щодо стратегічного курсу на набуття повноправного членства в Європейському Союзі та в НАТО. Про це заявив нардеп від фракції «Блок Петра Порошенка» Василь Яніцький, передає прес-служба БПП.

«Комітет вирішив рекомендувати ВР ухвалити в цілому президентську ініціативу щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Євросоюзі та в НАТО. Вже в лютому парламент зможе проголосувати за зміни до Конституції», -  повідомив Яніцький, заступник голови Комітету, після засідання.

Він додав, що вступ України до ЄС і в НАТО «є частиною стратегії деколонізації та виходу нашої держави зі сфери впливу Росії».

Нагадаємо, 22 листопада народні депутати ухвалили у першому розгляді законопроект №9037 - про внесення змін до Основного закону щодо незворотності курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію. За відповідне рішення висловились 311 парламентарів, проти - 21.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: