Представники ГПУ та омбудсмена нагрянули в Лук’янівське СІЗО

Представники ГПУ та омбудсмена нагрянули в Лук’янівське СІЗО

В ході візиту вивчався стан дотримання прав ув’язнених, умови їх утримання

Представники Генеральної прокуратури України спільно з працівниками Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини здійснили візит до Київського слідчого ізолятора управління Державної пенітенціарної служби України в м. Києві та Київській області (Лук’янівський СІЗО). Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.
Про проведення спільних візитів до місць несвободи було досягнуто домовленості під час нещодавньої зустрічі Уповноваженого з прав людини Валерії Лутковської з заступником Генерального прокурора України Євгенієм Єніним і начальником управління ГПУ з нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру Вячеславом Свірцем.
Учасники візиту відвідали камери збірного відділення, карантинні камери для тримання новоприбулих осіб, камери для тримання осіб, які слідують транзитом, інші приміщення для тримання в’язнів та кімнати для проведення доглядів.
В ході візиту вивчався стан дотримання прав ув’язнених, умови їх утримання, у томі числі неповнолітніх та жінок, а також організацію надання медичної допомоги.
За результатами візиту керівництву слідчого ізолятора було надано відповідні рекомендації щодо забезпечення дотримання прав осіб, які утримуються в установі. Учасники висловили готовність до подальшої співпраці у сфері забезпечення дотримання прав людини в місцях несвободи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: