Прем’єр Франції має намір запустити «грандіозний інвестиційний план»

Прем’єр Франції має намір запустити «грандіозний інвестиційний план»
Прем'єр-міністр Франції Едуард Філіпп

Прем'єр-міністр Едуард Філіпп оголосив майбутню політику уряду

Франція запустить «грандіозний інвестиційний план» вартістю 50 мільярдів євро у таких сферах, як захист довкілля, охорона здоров'я, сільське господарство та транспорт. Про це у вівторок, 4 липня, під час виступу перед Національними зборами Франції заявив прем'єр-міністр Едуард Філіпп.

У промові, яка окреслила майбутню політику уряду, Філіпп назвав державний борг Франції «неприйнятним». Він становить 2,147 трильйона євро. «Ми танцюємо на вулкані, який рокоче дедалі гучніше», - цитує прем'єра інформагенція AFP. Для боротьби з боргом він поставив за мету скоротити дефіцит бюджету до 3% ВВП у 2017 році. Минулого року дефіцит становив 3,4% ВВП. Водночас Філіпп планує знизити видатки бюджету на три відсоткових пункти з нинішніх 56% ВВП. Цей показник є одним з найвищих в Європі.

Водночас для залучення бізнесу Філіпп планує поступово скоротити корпоративний податок з 33,3% до 25% до 2022 року. «Бізнес має хотіти відкриватися та розвиватися на нашій території, а не деінде», - заявив прем'єр країни перед депутатами парламенту.

При цьому Філіпп очікує, що Франція доведе видатки на оборону до 2% ВВП - саме до такого мінімального рівня держави-члени НАТО домовилися довести бюджетні витрати на оборону до 2024 року. На виконання цього Франція наступного року ухвалить п'ятирічну військову програму, передає слова Філіппа агенція Reuters.

Політик пообіцяв, що надзвичайний стан, запроваджений 2015 року, буде знято щонайпізніше до 1 листопада.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: