Прем'єр Франції прогнозує нові теракти в країні

Прем'єр Франції прогнозує нові теракти в країні
zn.ua

Французькі правоохоронці стежать за 15 тис. радикалів.

Прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс попередив, що в країні в майбутньому відбуватимуться нові терористичні атаки. Про це Вальс розповів в інтерв'ю радіо Europe 1 і телеканалу Itele, передає DW.

«Будуть нові атаки, будуть невинні жертви. Це одна з моїх місій - сказати цю правду народу Франції», - заявив прем'єр.

Він нагадав, що тільки за останній тиждень сили безпеки країни запобігли двом терактам. За словами Вальса, на даний момент у Франції поліція і спецслужби ведуть спостереження за понад 15 тис. радикалів.

Вальс також розповів, що не підтримує нещодавню пропозицію екс-президента Ніколя Саркозі посилити заходи безпеки, створивши в країні спеціалізовані суди і в'язниці для осіб, підозрюваних у зв'язках з терористичними організаціями.

«Він не має рації, коли пропонує фактично скрутити шию верховенству права», - зазначив глава уряду.

Минулого тижня французька поліція запобігла двом терактам у Парижі - біля собору Нотр-Дам де Парі і на залізничному вокзалі. За даними правоохоронців, в обох випадках за бойовиками стояла терористична організація Ісламська держава.

Як повідомлялося, у Парижі поліція змогла запобігти теракту, який, за інформацією правоохоронців, збиралися скоїти представниці «жіночого спецназу» ІД.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: