Прем’єр Туреччини обіцяє, що учасники спробу перевороту не уникнуть покарання

Прем’єр Туреччини обіцяє, що учасники спробу перевороту не уникнуть покарання
Спроба військового перевороту в Туреччині, ніч проти 16 липня 2016 року

«Заплатять всі», - пригрозив прем’єр-міністр Туреччини

Прем'єр-міністр Туреччини Біналі Їлдирим звернувся до народу в зв'язку з річницею спроби військового перевороту в країні, який стався в ніч на 15 липня 2016 года.

Їлдирим закликав притягнути до відповідальності всіх людей, причетних до подій, у результаті яких загинула велика кількість людей.

«Всі кола людей, які стоять за цим переворотом, ми повинні пред'явити народу та покарати. Ті, хто стояв за переворотом, заплатять всі. Вони сподіваються на своїх наставників за кордоном. Прийде день, коли з усіх них спадуть маски та вони, поставши перед судом, отримають по заслугах»,  - заявив прем'єр-міністр.

Він також вважає, що «світовим правосуддям» у цій справі використовуються «брудні трюки», щоб переконати людей в тому, що не існує можливості справедливого суду над винними в трагедії.

Нагадаємо, в ніч на 16 липня минулого року військові Туреччини вчинили спробу перевороту. У Стамбулі та Анкарі відбувалися авіанальоти, на вулицю були виведені танки. Вже до ранку суботи президент країни Реджеп Ердоган заявив, що основні осередки повстанців ліквідовані.

20 липня президент Ердоган ввів надзвичайний стан на три місяці для «нейтралізації загроз», пов'язаних з військовим заколотом.

Після цього уряд країни періодично продовжував дію режиму НС в країні. Він передбачає окремі обмеження на пересування, проведення мітингів демонстрацій, посилення контролю над ЗМІ та інше.

Як відомо, під час репресивних заходів, розгорнутих турецькою владою після невдалої спроби перевороту, близько 120 тисяч осіб були звільнені з роботи, а понад 40 тисяч були затримані або ув'язнені.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: