Прем’єр Японії знову заговорив про внесення змін до Конституції

Прем’єр Японії знову заговорив про внесення змін до Конституції
Сіндзо Абе

Абе хоче заручитися підтримкою опозиційних партій

На фоні новини про те, що правляча Ліберально-демократична партія Японії отримала 313 із 465 місць в нижній палаті парламенту, прем’єр-міністр Сіндзо Абе заявив про необхідність намагатися сформувати широку домовленість між правлячою партією і опозицією. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Мова перш за все іде про нову політичну силу в країні – Конституційну демократичну партію, яка отримала 51 місце. Ціллю такої домовленості має стати перегляд Конституції країни по частині зняття обмежень на застосування збройних сил.

Окрім цього, за словами Сіндзо Абе, також необхідно переконати населення у правильності такого кроку напередодні референдуму для того, щоб отримати підтримку більшості. Дані кроки планується реалізувати до 2020 року, що стане частиною політичної спадщини нинішнього очільника уряду Японії.

Однак як показує опитування, яке проводила компанія NHK, 32% опитаних підтримують необхідність внесення відповідних змін до Конституції, 21% виступають проти, а 39% не визначилися. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: