Президент хоче створити робочу групу щодо антикорупційного суду

Президент хоче створити робочу групу щодо антикорупційного суду

Ірина Луценко розповіла, коли Порошенко внесе до Ради проект закону про антикорупційний суд

Президент внесе до парламенту законопроект про антикорупційний суд після проведення результативних консультацій. Про це повідомила представник президента України в парламенті Ірина Луценко.

«В бюджеті на 2018 рік передбачена достатня сума коштів для створення та фінансування антикорупційного суду. Венеціанська комісія зробила висновки щодо двох депутатських законопроектів та зазначила, що внесення законопроекту про антикорупційний суд - це прерогатива президента України. Президент закликав парламент створити робочу групу і напрацювати законопроект, який має бути узгоджений між всіма фракціями. Після цього президент внесе закон в парламент», – сказала Луценко.

Вона також запевнила, що фракція БПП підтримає президентський законопроект щодо обмеження депутатської недоторканності.

Нагадаємо, Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради законопроект №7203 про внесення змін до статті 80 Конституції України стосовно недоторканності народних депутатів.

Депутатську недоторканність запропоновано обмежити з 2020 року. Законопроект передбачає, що депутат не несе відповідальності за свої публічні виступи, окрім наклепницьких. Однак він ліквідовує норму про згоду парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності депутатів та затримання й арешт.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: