Президент Лівану заявляє про утримання прем’єра Харірі в Ер-Ріяді

Президент Лівану заявляє про утримання прем’єра Харірі в Ер-Ріяді
Президент Лівану Мішель Аун 

Саудівська Аравія заперечувала, що Харірі утримують проти його волі

Президент Лівану Мішель Аун заявив, що свобода прем’єр-міністра його країни Саада Харірі обмежена в Ер-Ріяді.

Ця заява 12 листопада з’явилася на тлі повідомлень та чуток про те, що Харірі утримують проти його волі у столиці Саудівської Аравії, де 4 листопада він оголосив про свою відставку.

Ситуація «досягла того моменту, коли свобода Харірі була обмежена, нав’язані умови щодо його резиденції та контактів, які він може мати, навіть з членами його родини», сказав Aун в своїй заяві.

«Ці обставини означають, що будь-які погляди, які він міг висловити, які він висловить або які можуть бути приписані йому... є сумнівними, і не можуть розглядатися як погляди, озвучені з власної ініціативи», – вказано в заяві.

У своїй заяві минулого тижня Харірі заявив про загрозу власному життю. Він також зазначив, що причиною відставки стало втручання Ірану у внутрішні справи Лівану і посилення позицій угруповання «Хезболла».

Саудівська Аравія заперечувала, що Харірі утримують проти його волі або що він був змушений піти у відставку.

Нагадаємо, Саад Харірі оголосив, що йде з посади прем’єр-міністра Лівану 4 листопада.

Причиною він назвав страх за власне життя, зазначивши, що на нього нібито готувало замах підтримуване Іраном угруповання «Хезболла». Лідер «Хезболли» Хасан Насралла напередодні заперечив підготовку замаху на Харірі та звинуватив Саудівську Аравію в утримуванні прем’єр-міністра Лівану.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: