Президент Польщі розповів про особисту зацікавленість у візиті до Харкова

Президент Польщі розповів про особисту зацікавленість у візиті до Харкова
Анджей Дуда

Анджей Дуда відвідає Україну в середу, 13 грудня 2017 року

Однією з причин візиту в Україну президент Польщі Анджей Дуда назвав «особисте бажання відвідати могили поляків у Харкові».

Про це Дуда повідомив виданню PAP.

«Цей візит має кілька аспектів. Одним з них є моє особисте бажання відвідати могили поляків у Харкові. Це дуже важливе питання для мене особисто, а також як президента. Другий пункт пов'язаний з тим, що трохи більш ніж за два місяці, на засіданні 17 січня, ми працюватимемо в Раді Безпеки ООН, де розглядатимемо питання України, і цей візит дасть змогу подивитися на те, якою є ситуація в Донецькій і Луганській областях», – сказав президент Польщі.

«У той же час у нас також є погані сигнали з боку української сторони, які для мене як президента Республіки неприйнятні, я не згоден з тим, що люди, які займають вищі посади в українській владі, прововідують думки, які фактично є антипольськими», - додав він.

Дуда зазначив, що у Польщі не існує проблеми, щоб урядовці проголошували антиукраїнські гасла. «Власне, ми маємо право чекати того самого від іншої сторонни», - додав він.

Дуда вшанує пам'ять убитих співробітниками НКВС польських солдатів, які поховані на кладовищі жертв тоталітаризму в Харкові.

В рамках візиту Дуда також зустрінеться з президентом Петром Порошенком, спостерігачами від спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та представниками програми розвитку ООН.

Основною темою переговорів стане політика безпеки в контексті ситуації на сході України.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: