Процес верифікації полонених завершений

Процес верифікації полонених завершений
Обмін полоненими

Закінчено опитування людей, яких розшукують «ДНР» і «ЛНР» на території України, і щодо яких зроблена заявка на звільнення

Учасники гуманітарної підгрупи переговорів Тристоронньої контактної групи у Мінську завершили верифікацію списків утримуваних осіб. Про це в ефірі кремлівського телеканалу «Росся-24» заявив спецпредставник України з гуманітарних питань у Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі Віктор Медведчук.

«На сьогоднішній день є етап, який ми завершили. Це так звана верифікація. Є люди, а їх кілька сотень, яких розшукують «ДНР» і «ЛНР» на території України, і щодо яких зроблена заявка на звільнення, але вони не хочуть повертатися на непідконтрольну Україні територію. Так от, ми закінчили опитування цих людей. Потрібно було зробити так, щоб ці опитування були доказами для Луганська і Донецька, що ці люди дійсно не хочуть повертатися», - сказав Медведчук.

За його словами, тепер необхідно вилучити цих людей зі списку.

«Ми їх повинні виключити зі списку, і залишиться ось той список для обміну «всіх на всіх». Тобто ми йдемо цим шляхом, це один етапів, які наближають нас до виходу на фінішну пряму, коли будуть визначені списки обміну «всіх на всіх», і природно, дати такого обміну», - повідомив Медведчук.

Як повідомлялося, представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, другий президент України Леонід Кучма заявляє, що під час засідання Тристоронньої контактної групи 21 липня було досягнуто домовленість завершити узгодження списку полонених і розпочати процес обміну до наступного засідання ТКГ 5 липня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: