Прокуратура Криму розслідує понад 600 незаконних заходів у порти окупованого півострова

Прокуратура Криму розслідує понад 600 незаконних заходів у порти окупованого півострова

Прокурор АРК Гюндуз Мамедов

Від липня 2014 року уряд України офіційно припинив функціонування всіх портів анексованого Росією Криму

Прокуратура Автономної Республіки Крим розслідує понад 600 фактів незаконних заходів у закриті порти анексованого Росією півострова. Про це на прес-конференції 22 серпня повідомив прокурор АРК Гюндуз Мамедов.

«Близько 640 порушень, які ми маємо в рамках кримінальних проваджень. Відділом представництва в судах, в інтересах держави, нами подано близько 40 позовів на суму понад 10 мільйонів гривень», – сказав Мамедов.

Від липня 2014 року уряд України офіційно припинив функціонування всіх портів анексованого Росією Криму, гавані півострова закрилися для міжнародного судноплавства.

У грудні 2014 року європейським компаніям заборонили надавати туристичні послуги в Криму, а круїзним кораблям – заходити в порти півострова. Офіційно Кабінет міністрів України виключив кримські порти з переліку відкритих для іноземних суден у травні 2015 року.

З моменту анексії Держприкордонслужба України відстежила 652 іноземних судна, які порушили українське законодавство і заходили в порти анексованого Криму.

Завдяки зміні українського законодавства з минулого року Держприкордонслужба може затримувати такі судна і їхні вантажі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: