Прокуратура перевіряє законність нерухомості, набутої сім’єю голови Рахункової палати

Прокуратура перевіряє законність нерухомості, набутої сім’єю голови Рахункової палати
Роман Магута

Кримінальне провадження відкрито 3 серпня цього року

Дніпровський районний суд Києва надав столичній прокуратурі тимчасовий доступ до інформації з Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування з метою перевірки джерел і розміру доходів сім’ї діючого Голови Рахункової палати Романа Магути.

Про це стало відомо «Главкому» з ухвали суду від 14 серпня.

Правоохоронці досліджують доходи самого Магути, його дружини Лілії, доньки та  сина й тещі Людмила Іванівни.

Досудове розслідування зазначає, що в електронних деклараціях голови Рахункової палати за 2015-2016 роки вказано низку нерухомості, яка з’явилася в його сім’ї після зайняття високої посади. Зокрема, у листопаді 2012 року дружина чиновника оформила у власність житловий будинок площею 308,6 кв. м у селі Петропавлівське Бориспільського району Київської області. У грудні 2016 року вона обзавелася офісом на 114,8 кв. м, який розташований в окупованому Донецьку.

Крім цього, у 2014-2015 роках голова Рахункової палати спільно з дружиною та донькою стали власниками двох київських квартир площами 114,4 кв. м і 162,5 кв. м.

Також в електронній декларації Магути за 2016 рік вказано, що він має $42 тис. готівкою.

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро з червня 2016 року розслідує кримінальне провадження проти Голова Рахункової палати Романа Магути, якого підозрює в незаконній приватизації державної квартири.

Як відомо, Роман Магута очолює Рахункову палату з квітня 2012 року. До того працював у Донецьку. Був в.о. голови правління ЗАТ «Український банк реконструкції та розвитку», першим замголови правління АТ «Ощадбанк», обіймав керівні посади у Донецькому управлінні «Приватбанку», яке свого часу очолювала Валентина Арбузова, мати голови Нацбанку часів Януковича Олександра Арбузова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: