Прокуратура прийшла з обшуком до топ-менеджера «Смарт-Холдингу» Новинського

Прокуратура прийшла з обшуком до топ-менеджера «Смарт-Холдингу» Новинського
Обшук у топ-менеджера компанії Новинського
SmartHoldingCompany/Фейсбук

У компанії протестують і заявляють, що обшук проводиться з порушеннями

Свіробітники військової прокуратури проводять обшук в будинку одного з керівників компанії «Смарт-Холдинг», підконтрольної бізнесмену Вадиму Новинському.

Про це повідомляє компанія в своєму Фейсбуці.

«Смарт-Холдинг» висловлює протест проти незаконних дій військової прокуратури, співробітники якої проводять обшук в будинку одного з керівників компанії, який в даний момент знаходиться в закордонному відрядженні», - йдеться в заяві.

У компані стверджують, що адвоката господаря будинку не пропускають до місця проведення слідчих дій.

«Слідчі пред'явили постанову суду, в якому дається дозвіл на обшук будинку іншого громадянина на прізвище Дробот, який проживає в тому ж котеджному містечку, що і представник «Смарт-Холдингу», - зазначається в повідомленні.

Компанія просить у генпрокурора «зупинити це свавілля».

1_04

«Ми розглядаємо ці незаконні дії, які грубо порушують права нашого співробітника, а також завдають шкоди діловій репутації компанії, як тиск на бенефіціара «Смарт-Холдингу», одного з лідерів «Опозиційного блоку» Вадима Новинського напередодні засідання Регламентного комітету, який розглядає подання ГПУ про зняття з нього депутатської недоторканності», - наголошується в заяві.

«Смарт-Холдинг» вимагає розслідувати дії військової прокуратури.

Нагадаємо, регламентний комітет Верховної Ради на засіданні 16 листопада відклав питання зняття депутатської недоторканності з Новинського, який фігурує в кримінальній справі про тиск на церкву, зажадавши додаткових пояснень від ГПУ.

«Смарт-холдинг» є приватним акціонерним товариством і керуючою компанією для підприємств, які контролюються компанією «Смарт-груп».

«Смарт-груп» контролює низку підприємств гірничо-металургійного комплексу (ГМК), суднобудування, машинобудування, аграрного сектора, добувної промисловості (виробництво нерудних матеріалів), нерухомості, фінансів і страхування.

«Смарт-груп» контролює бізнесмен Вадим Новинський.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: